Maar de natuur is prachtig. We lopen door olijfboomgaarden, alle olijven zitten er nog aan het is nog een heel werk om al die olijven in een potje te krijgen. Ook lopen we door bossen van kurkeiken. We zijn nu in Extremadura de graanschuur van Spanje, wat een uitgestrekte landerijen.
olijfboomgaarden Klaar voor de oogst | net geschilde kurkeiken. de bast groeit weer terug |
het Spaanse graan.... | wilde bloemen |
Nog even en we zijn in Zafra | Winkel in Zafra |
Spanje is een rare wereld voor ons. 's Avonds kunnen we pas om 21.00 uur warm eten, dat lukt voor ons niet als we zo vroeg opmoeten. Dus we eten warm om 15.00 uur dan zijn de zaken open voor de lunch tot 16.00 uur. Je kan dan ook warm eten. Meestal een salade en daarna de hoofdmaalijd met vlees en patat. Vlees van het zwarte varken is hier een specialiteit. 1 keer gegeten maar nooit meer. Het vet droop er aan alle kanten af.
Daarna gaan we een poos naar bed om uit te rusten, en later pakken we nog een terrasje. Om 21.00 uur gaan we naar bed. Ik hoop dat het gauw een beetje koeler wordt.
Dit is één van de weinige plaatsen waar een internet cafe is en ik weer wat van me kan laten horen. Tot gauw.
Jan.